استفاده از محدوده‌های درون شهری از مهمترین اولویت‌های تامین مسکن است

تهران- ایرنا- معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزارت کشور گفت: یکی از مهمترین اولویت‌ها در تامین مسکن، استفاده از ظرفیت‌های داخل محدوده‌های شهری نظیر بافت‌های فرسوده است.

به گزارش ایرنا، مهدی جمالی نژاد روز سه شنبه در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری مشترک در اجرای پروژه‌های عمرانی، گفت: مهمترین محور در حوزه مسکن، نیازسنجی صحیح و شناخت دقیق جامعه هدف تولید مسکن است تا مسکن ویژه اقشار فاقد مسکن در همان شهر، روستا و محله تامین شود.

معاون عمرانی وزارت کشور افزود: یکی از مهمترین اولویت‌ها در تامین مسکن، استفاده از ظرفیت‌های داخل محدوده‌های شهری نظیر بافت‌های فرسوده است.

جمالی نژاد با بیان اینکه در مناطق بافت‌های فرسوده زیرساخت‌های انرژی، حمل و نقل، بهداشت و درمان، آموزش فراهم است، افزود: در محلات این ظرفیت وجود دارد که مسکن بر پایه فرهنگ بومی و متناسب با سطح اجتماعی مورد نیاز اقشار هدف تامین شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه تبدیل اراضی دولتی بلااستفاده درون شهرها می‌تواند به عنوان اولویت دوم فرصت ایجاد مسکن مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این دست اراضی در مجاورت خدمات و زیرساخت مناسب است و با کمترین هزینه امکان ایجاد مسکن را فراهم می‌کند.

معاون عمرانی وزارت کشور گفت: اولویت بعدی کمک به اراضی خودمالک داخل محدوده شهر است تا با تولید مسکن ارزان و کوچک مقیاس با کمترین سرمایه گذاری اولیه زمینه افزایش عرصه مسکن در شهر را فراهم کند.

جمالی نژاد با اشاره به اینکه تامین زمین از طریق اضافه کردن و الحاق زمین‌های بیرون از شهر به شهر اولویت آخر برای اختصاص به امر مسکن است گفت، این اراضی اگرچه به لحاظ ارزان بودن قیمت زمین یک مزیت اصلی دارد ولیکن تامین زیرساخت‌ها و خدمات مشکل اصلی آن محسوب می‌شود و برای همین اولویت باید بافت‌های فرسوده باشد.

وی به برنامه‌های ایجاد مسکن ارزان قیمت و استیجاری توسط بنگاه‌های بخش عمومی نظیر بنیادها و شهرداری‌ها و ارائه آن به دهک‌های پایین جامعه به عنوان یک برنامه مکمل اشاره کرد و افزود: لازم است به موازات برنامه کنونی مسکن، استفاده از ظرفیت‌های فوق نیز در دستور کار قرار گیرد، چرا که این دست شامل اقشار ضعیف اجتماعی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند خواهند بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *