تغییر در دولت یا مسکن درمانی؟

سخنگو و دبیر هیئت دولت، بالاخره این نکته مهم را که کابینه نیاز به اصلاح داشته و با تأخیر این روند آغاز شده، تأیید کرده است. این در حالی است که اکثریت کابینه سیزدهم در کنار رئیس‌جمهور مدعی رفع همه مشکلات بدون ارتباط با دنیا و برجام و رفع تحریم‌ها بودند.

تغییر در دولت یا مسکن درمانی؟
رویداد۲۴ روزنامه شرق نوشت: علی بهادری‌جهرمی، سخنگو و دبیر هیئت دولت، بالاخره این نکته مهم را که کابینه نیاز به اصلاح داشته و با تأخیر این روند آغاز شده، تأیید کرده است. این در حالی است که اکثریت کابینه سیزدهم در کنار رئیس‌جمهور مدعی رفع همه مشکلات بدون ارتباط با دنیا و برجام و رفع تحریم‌ها بودند و حتی وعده اصلاح بورس در سه روز و کنترل بازار ارز در یک هفته را می‌دادند.

از همان ابتدای شروع به کار کابینه نه‌فقط منتقدان دولت سیزدهم که همراهان و نزدیکان دولت به ناتوانی تیم اقتصادی دولت و اکثریت وزرا اذعان داشتند؛ اما در رودربایستی که خود ایجاد کرده بودند، مجبور به صبر سیاسی شدند؛ صبری که تاوانش را مردم عادی با تورم رو به افزایش و ارزش پول ملی رو به کاهش دادند. اکنون چند هفته‌ای است که زمزمه تغییر جدی کابینه مطرح شده؛ اما همچنان از گزینه‌های اصلح برای جایگزینی تیم اقتصادی کابینه خبری نیست و تغییرات احتمالا در حد صندلی‌بازی میان مسئولان باقی خواهد ماند؛ روندی که نه منحصر به این دولت بلکه ریشه در فرهنگ سیاسی ایران دارد و سال‌هاست آفت جابه‌جایی مدیران به جای حذف وزرا و مدیران ضعیف و استفاده از نیرو‌های متخصص وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: انسیه خزعلی: سال گذشته کشور‌های همسایه ایران تورم بالای ۱۰۰ درصد داشتند/ رئیسی موفقیت‌های بزرگی به‌دست آورد

حال سخنگوی دولت گفته است: این مطلب که الزاما هر کسی که در دولت قبل کار کرده، شخصی ناکارآمد یا با گفتمان متفاوت نسبت به دولت باشد، درست نیست، ولی قبول می‌کنم که دولت در تغییر برخی از مدیران سرعت مناسبی نداشته است؛ به‌علاوه قطعا سیاست‌ها در حوزه‌هایی که تغییر مدیریتی نداشته، در این دولت نسبت به دولت گذشته تغییرات جدی داشته است. او که بعد‌ازظهر چهارشنبه ۷ دی‌ماه در نخستین جلسه از سلسله همایش‌های جهاد تبیین حوزه علمیه تهران در مدرسه مروی حضور پیدا کرده بود، ضمن تشریح چالش‌ها، وجود برخی ناکامی‌ها و نارسایی‌ها در روند کلی حرکت کشور را امکان‌پذیر دانست و افزود: هر ملتی در طرح کلان حرکت ممکن است گاهی دچار خطا یا ناکامی شود؛ اما ارزیابی واقعی باید به صورت همه‌جانبه و کلان باشد و از جزئی‌نگری و توجه صرف به موفقیت‌ها یا ناکامی‌ها پرهیز کرد.

اینکه دولت پذیرفته انتخاب‌های اشتباهی داشته هم خود جای تقدیر دارد؛ اما اینکه همچنان شاهد گزینه‌های پیشنهادی نه‌چندان موفق آن‌هم در نبود برنامه مدون و اصولی برای ایجاد تغییرات این سخنان زده می‌شود، امید به بهبود اوضاع حتی در میان‌مدت را سخت می‌کند، چه رسد به ارائه برنامه‌ای کوتاه‌مدت برای کنترل وضعیت رو به رشد تورم و مشکلات اقتصادی که تقریبا تا اکنون امکان‌پذیر نبوده است.
منبع: روزنامه شرق

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *