رونق احداث و نوسازی مسکن روستایی زمینه ساز جهش تولید خواهد شد
شبکه کانونهای تفکر ایران در نامهای به معاون اول رئیس جمهور، با توجه به نقش تولید مسکن در رونق اقتصاد و افزایش اشتغال، پیشنهاد کرد سقف وام مسکن روستایی افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه کانونهای تفکر ایران (ایتان) با ارسال نامهای به معاون اول رئیس جمهور، ضمن بیان تأثیر رونق تولید مسکن در جهش تولید، پیشنهاد داد برای فعال شدن مجدد نوسازی واحدهای روستایی با ابلاغ دولت سقف تسهیلات مسکن روستایی برای هر واحد مسکونی به ۶۰ میلیون تومان افزایش یابد و بانک مسکن سریعاً نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل بازگشت اقساط مسکن مهر اقدام نماید.
در نامه ایتان آمده است نوسازی و احداث ۲۰۰ هزار واحد روستایی علاوه بر ایجاد ۴۰۰ هزار شغل، از تعداد خانههای فرسوده روستایی خواهد کاست که در نتیجه این واحدها را در حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله محفوظ میدارد.
متن کامل نامه شبکه کانونهای تفکر ایران به این شرح است:
جناب آقای دکتر جهانگیری
معاون اول محترم رئیس جمهور
پیرو سخنرانی جنابعالی در ۱۵ اردیبهشت در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژههای مسکن فرهنگیان، مبنی بر اینکه: «در سال جاری مهمترین بخش اقتصادی کشور بخش مسکن است زیرا اگر در این پیشران اقتصاد جهش ایجاد شود، ۱۲۰ رشته و فعالیت اقتصادی مانند تولید فولاد، سیمان و دیگر مصالح ساختمانی را به حرکت وادار میکند که این امر میتواند نقش مؤثری در خارج شدن اقتصاد از رکود و جهش تولید داشته باشد و همه دستگاهها، نظام بانکی و ستاد اقتصادی دولت نیز اگر به دنبال تحقق جهش تولید هستند باید از برنامههای منجر به رونق تولید مسکن حمایت کنند».
در همین راستا یکی از مواردی که میتواند زمینه ساز رونق بخش مسکن در کوتاه مدت شود، نوسازی و احداث واحدهای مسکن روستایی است. لذا ضروری است دولت به تکلیف ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه، مبنی بر پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد ۵ درصد به روستاییان برای نوسازی و احداث حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در سال، عمل کند. لازم به ذکر است نوسازی و احداث واحدهای روستایی به صورت غیردولتی انجام میشود و نیازی به خدمات زیربنایی و روبنایی جدید ندارد. سازوکار اجرایی مربوط به این امر نیز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربه نوسازی و احداث ۱ میلیون و ۶۳۰ هزار واحد مسکونی طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ وجود دارد. البته این روند در سالهای اخیر کند شد و از سال ۹۲ تا ۹۷، تنها ۲۵۴ هزار قراردادِ اعطای تسهیلات برای بازسازی واحدهای روستایی منعقد شد.
مبلغ مورد نیاز برای تسهیلات نوسازی و احداث هر واحد مسکن روستایی ۶۰ میلیون تومان است که متناسب با پیشرفت پروژه به صورت مرحلهای و با نظارت بنیاد مسکن پرداخت میشود. منبع مورد نیاز هم میتواند به راحتی از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر تأمین کرد و نیاز به تخصیص بودجه دولتی نیست. تاکنون بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان از تسهیلات مسکن مهر توسط مردم به بانک مسکن برگشت داده شده و تنها حدود ۶ هزار میلیارد تومان آن به مسکن مهر تزریق شده است. در سال جاری نیز به طور متوسط هر ماه ۵۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات مسکن مهر بازپرداخت خواهد شد.
ضمناً نوسازی و احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی منجر به ایجاد ۴۰۰ هزار شغل در سال میشود. همچنین در این صورت از تعداد خانههای فرسوده روستایی کاسته خواهد شد. در نتیجه این واحدها را در حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله محفوظ میدارد.
لذا پیشنهاد میشود برای فعال شدن مجدد نوسازی واحدهای روستایی با ابلاغ دولت سقف تسهیلات مسکن روستایی برای هر واحد مسکونی به ۶۰ میلیون تومان افزایش یابد و بانک مسکن سریعاً نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل بازگشت اقساط مسکن مهر اقدام نماید. بدیهی است اجرای این سیاست بار مالی جدیدی برای دولت نخواهد داشت و موجب جهش تولید و ایجاد حداقل ۴۰۰ هزار فرصت شغلی در سال جدید میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.