بازسازی خانه‌های زلزله‌زدگان رامیانی بعد از ۵ ماه به کجا رسید؟

گروه استان‌ها- حدود ۵ ماه از زلزله رامیان می‌گذرد اما سرمای کوهستان به همراه گرانی و کمبود برخی مصالح ساختمانی ساخت و سازها را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  رامیان ، بامداد هفدهم شهریورماه امسال بود که تکان‌های شدید لرزه بر اندام نحیف خانه‌های چوبی و کاهگلی روستاهای این منطقه انداخت. دیوارهایی که خاطرات سال‌های دور و نزدیک این مردم را قاب کرده بودند، تحمل این زلزله را نداشتند و فرو ریختند.

با اینکه زمین لرزه 5.1 ریشتری رامیان خسارت جانی نداشت اما خانه‌های زیادی را خراب کرد اما شروع بازسازی واحدهای مسکونی در کمتر از 48 ساعت و ساخت و بهره برداری از نخستین خانه بازسازی شده در حدود یکماه نویدبخش روزهای بهتری برای مردم مناطق زلزله زده بود.

براساس گزارش‌های بنیاد مسکن 250 خانه در روستاهای رامیان از سوی کارشناسان تخریبی اعلام شد و مسئولان هم قول داده بودند در صورت مشارکت مردم این خانه‌ها را قبل از نوروز 1400 بسازند اما گرانی مصالح ساختمانی و دست خالی مردم زلزله‌زده از یکسو و سرمای استخوان سوز کوهستان از طرفی دیگر مانع تحقق آن شده است.

جواد صادقلو، فرماندار رامیان با بیان اینکه اساس کار بازسازی، مشارکت مردم است، اظهار داشت: نخستین واحد مسکونی در کانون زلزله در مدت یکماه ساخته و تحویل داده شد و به معنای این است که در صورت مشارکت مردم، مشکلی برای تأمین منابع اعتباری لازم و حمایت‌های مالی وجود ندارد.

وی بیان داشت: در حال حاضر بیشتر از 60 واحد مسکونی در این مناطق به مرحله اجرای سقف رسیده و امیدواریم تا آخر امسال سقف همه واحدهای مسکونی زده شود.

وی همچنین ابراز امیدواری کرده است تا پایان بهار سال آینده همه واحدهای مسکونی زلزله‌زدگان این شهرستان ساخته و تحویل آنان داده شود.

موضوعی که سیدمحمد حسینی، مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان هم درباره آن گفته اگر شرایط جوی مناسب شود می‌توانیم در مدت 2 ماه همه خانه‌های زلزله زدگان شهرستان رامیان را بسازیم.

وی درباره بازسازی واحدهای مسکونی در روستاهای زلزله زده رامیان اظهار داشت: زلزله رامیان یکی از 4 حادثه‌ طبیعی بود که از ابتدای امسال تاکنون رخ داده و سبب خسارت به تعدادی از واحدهای مسکونی روستایی شده است. اما شروع بازسازی این واحدها یک کار بی نظیر بود و با اینکه تأمین اعتبار برای بازسازی صورت نگرفته بود از منابع داخلی بنیاد برای ساخت خانه‌های جدید استفاده کردیم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان یادآور شد: در سیل فروردین 98 اعتبارات بازسازی در خردادماه همان سال ابلاغ شد اما در حوادث امسال هنوز اعتباری برای بازسازی ابلاغ نشده اما ما کار بازسازی را از آغاز کردیم تا مردم زودتر صاحب خانه‌های ایمن و مقاوم شوند.

 

وی بیان داشت: علاوه بر 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 5 درصد و بازپرداخت 15 ساله، 15 میلیون تسهیلات کمک معیشتی به همراه 5 میلیون تومان بلاعوض و همچنین 10 میلیون تومان بلاعوض ساخت و ساز، مبلغ 10 میلیون تومان دیگر برای اجاره بها به صورت بلاعوض به حساب مالکان خسارت دیده واریز شد.

حسینی ادامه داد: مبلغ 20 میلیون تومان نیز از سوی دستگاه‌های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش پرداخت شد و بیمه نیز تا سقف 20 میلیون تومان بخشی از خسارت‌های وارده به منازل مسکونی مردم را جبران کرد.

وی گفت: ارزیابی‌ها و آواربرداری‌ها بموقع و با استفاده از ماشین‌آلات بنیاد مسکن انجام شد، نقشه‌ها به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گرفت و پی کنی واحدها انجام شد. نظارت و صدور پروانه ساخت این واحدهای مسکونی نیز برای مردم زلزله زده رایگان بوده و هزینه‌های آن از طریق بنیاد مسکن به مجریان پرداخت می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن استان افزود: برای 250 واحد مسکونی تخریبی پرونده تشکیل شده و 245 متقاضی برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند و 5 نفر از مالکان هم اقدامی برای تکمیل پرونده انجام ندادند.

وی بیان داشت: تا کنون 216 متقاضی موفق به انعقاد قرارداد با بانک‌ها شدند، تقریبا همه واحدها پی کنی شده است، بیشتر از 200 واحد فونداسیون زده شده و 98 واحد هم در مرحله اجرای سقف قرار دارند.

حسینی شرایط آب و هوایی را علت اصلی کندی روند ساخت و سازها دانست و گفت: با بهبود وضعیت جوی می‌توانیم در مدت 2 ماه خانه‌های زلزله زدگان رامیانی را بسازیم و تحویل دهیم.

البته مردمی که این روزها درگیر کار ساخت و ساز هستند از گرانی بیش از اندازه و کمبود برخی مصالح ساختمانی در بازار هم گلایه دارند و معتقدند با تسهیلاتی که به آنان داده شده امکان ساخت یک واحد مسکونی با متراژ حدود 60 تا 70 مترمربع هم وجود ندارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *