وی تصریح کرد: سرعت بخشی بانکها برای اختصاص وام ودیعه مسکن به مستاجران نیازمند مساعدت ضروری است.
دستور روحانی برای اختصاص وام ودیعه مسکن به مستاجرین در ماه آینده
در جریان این گفت وگو مقرر شد این طرح با اولویت تهران و هفت کلانشهر در مردادماه برای مستاجرانی که در این دستهبندی واقع شده و قرارداد آنها رسمی و متراژ واحد مسکونی آنان طبق الگوی مسکن است، آغاز شود.
بر اساس گزارشهای میدانی نرخ اجاره بهای مسکن امسال در مقایسه با سال گذشته تقریبا دو برابر شده است. قسمت بد این ماجرا برای مستأجران، اصرار مالکان برای دریافت اجاره ماهانه و خودداری از گرفتن پول پیش (رهن) است. در این وضعیت نابسامان بازار اجاره مسکن، ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مصوب کرده که نرخ اجاره بها در تهران، کلانشهرها و سایر شهر به ترتیب فقط ۲۵، ۲۰ و ۱۵ درصد افزایش یابد.
در این شرایط گمانهزنیها درباره مبلغ وام ودیعه مسکن مستأجران که قرار است به مالکان پرداخت شود، داغ شده است. چندی پیش محمود محمودزاده در این باره گفته بود: وام ودیعه مسکن به کسانی پرداخت میشود که بر اساس قانون ساماندهی و تولید مسکن، فرم ج آنها سبز باشد، یعنی از تسهیلات دولتی بخش مسکن استفاده نکرده باشند.
وی تصریح کرد: در تسهیلات ودیعه مسکن، مستأجران فقط سود این تسهیلات را به بانک باز پس میدهند.
گفته میشود وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد پرداخت وام ودیعه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی را به بانک مرکزی ارائه کرده است. فارغ از اثرگذاری کم این مبلغ، سود این تسهیلات که مستأجر باید آنرا پرداخت کند میتواند به چالشی برای برنامه وزارت راه و شهرسازی تبدیل شود.
بر اساس شنیدهها سود این وام احتمالا ۱۸ درصد است، البته چنانچه این وام از محل مبلغ در نظر گرفته شده برای کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا تامین شود سود آن ۱۲ درصد محاسبه خواهد شد.
برای یک وام حدود ۳۵ میلیون تومانی که قرار باشد یک سال در اختیار موجر قرار بگیرد مستاجر باید حدود ۳.۵ میلیون تومان سود با نرخ ۱۸ درصد به بانک پرداخت کند. جزئیات و نحوه پرداخت وام ودیعه مسکن هنوز مشخص نیست، اما با توجه به برنامههای ۷ سال اخیر دولت در حمایت از مردم، خیلی نمیتوان به اثرگذاری این برنامه نیز امیدوار بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.