آغاز ساخت 22 هزار مسکن محرومان با تسهیلات بلاعوض

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن از آغاز ساخت 22 هزار مسکن واحد مسکونی با اعطای تسهیلات بلاعوض برای محرومان 5 استان خبر داد و گفت: رشد حدود 60 درصدی سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی در سال جاری، تاثیر گرانی مصالح ساختمانی را بر روی ساخت و ساز کمتر کرد.

عزیزالله مهدیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که آیا روند ساخت و ساز در روستاها به دلیل رشد قیمت مصالح ساختمانی کند شده است، گفت: برای اینکه روند ساخت مسکن روستایی با مشکل مواجه نشود امسال علیرغم اینکه در قانون آمده است که سقف تسهیلات مسکن روستایی سالانه 15 درصد رشد کند سقف تسهیلات 60 درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه این رشد 60 درصدی سقف تسهیلات باعث شد تا تأثیر رشد قیمت مصالح ساختمانی را بر روی ساخت و ساز کمتر کند اظهار داشت: امسال نیز همانند سال‌های گذشته قرار است 200 هزار مسکن روستایی با استفاده از تسهیلات بانکی احداث و نوسازی شود به همین منظور تا کنون 43 هزار عقد قرارداد صورت گرفته و 87 هزار متقاضی تسهیلات مسکن روستایی به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

مهدیان با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات مسکن روستایی 5 درصد است و قطعاً با این سقف کنونی روستائیان با مشکلات بسیار کمتری ساخت و ساز واحد مسکونی خود را ادامه خواهند داد، افزود: بانک‌های عامل به دلیل اینکه ساخت 200 هزار مسکن روستایی بر اساس قانون سال‌ها است اجرا می‌شود با این موضوع کنار آمده و سنگ‌اندازی خاصی در پرداخت‌ها انجام نمی‌دهند.

*آغاز ساخت 22 هزار مسکن محرومان در 5 استان

معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن همچنین از اعطای تسهیلات بلاعوض برای ساخت مسکن در 5 استان محروم خبر داد و گفت: بنیاد مسکن تلاش خواهد کرد تا در روستاهای جنوب کرمان، خراسان‌جنوبی، سیستان و بلوچستان، لرستان و چهارمحال و بختیاری افراد نیازمند را شناسایی و متقاضیانی که درصدد ساخت مسکن باشند را کمک کنند.

وی افزود: در این برنامه علاوه بر اعطای تسهیلات 40 میلیون تومانی با نرخ 5 درصد سود، دولت قصد دارد به آنها تسهیلات بلاعوض تا سقف 25 میلیون تومان پرداخت کنند.

به گفته وی، قرار است در قالب این برنامه کمک به مسکن محرومان 6 هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان، 5 هزار واحد مسکونی در خراسان جنوبی، 5 هزار واحد مسکونی در کرمان، 2 هزار و 440 واحد مسکونی در چهارمحال و بختیاری و 2 هزار واحد مسکونی در لرستان با اعطای تسهیلات بلاعوض تا سقف
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد
آغاز مسکن ملی در بافت‌های فرسوده
سید محمد پژمان

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در پنج شهر محدوده هدف بازآفرینی آغاز شده و در سایر مناطق نیز در مراحل مختلف از انتخاب شریک و امضای قرارداد است، گفت: بازده سرمایه‌گذاری را برای سازندگان تضمین می‌کنیم.

سید محمد پژمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در بافت‌های ناکارآمد آغاز شده است. هم‌اکنون عملیات آماده‌سازی در شهرهایی از جمله چابهار، زاهدان، اهواز، خرم‌آباد و مشهد شروع شده که در مشهد پیشرفت کار بسیار بالاست و به حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد می‌رسد. به طور کلی در آینده نزدیک ۲۵ هزار واحد را آغاز می‌کنیم.

وی افزود: بعضی از طرح‌های نوسازی و بهسازی در بافت‌های ناکارآمد در شرف اقدامات قانونی برای انتخاب شریک، فراخوان و امضای قرارداد است. نوع عملکرد در این محدوده‌ها نیز متفاوت خواهد بود. مثلا در خرم‌آباد برای کسانی که در حریم رودخانه بودند از سازمان ملی زمین و مسکن، زمین گرفتیم و آنها را جابه‌جا کردیم. در اهواز در محله منبع آب باید جابه‌جا شوند؛ زیرا روی ارتفاع و شیب تند قرار دارند و امکان نگه داشتن نیست. در زاهدان و چابهار بعد از آماده‌سازی، مختصر جابه‌جایی داریم ولی عمدتا در نقطه احداث می‌شوند. نوسازی بافت فرسوده مشهد در قلب بافت انجام می‌شود که جابه‌جایی قطعی یا موقت برای احداث خواهیم داشت.

منافع سرمایه‌گذاران در قراردادها لحاظ شده است

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مشوق‌هایی که به سازندگان در بافت‌های ناکارآمد ارایه می‌شود گفت: قراردادهای مشارکتی که آماده کرده‌ایم بسیار پیشرفته، روان و با لحاظ منافع سرمایه‌گذار و شریک است. به کسانی که در بازده سرمایه تردید دارند تضمین می‌دهیم. اگر سازندگان نتوانستند واحدها را با شرایط مناسب بفروشند ما با فرض میزان سرمایه‌گذاری که انجام داده واحدها را برمی‌داریم و از اراضی مرغوب جایگزین به آنها واگذار می‌کنیم. یا بخشی را نقدینگی و بخش دیگر را زمین می‌دهیم. ترکیبات مختلفی را مدنظر داریم که دغدغه‌ها را به حداقل برسانیم.

پژمان با بیان این‌که تسهیلات ساخت در بافت‌های ناکارآمد به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است، تصریح کرد: بانک مسکن شرایط را به طور کلی اصلاح کرد و تسهیلات را تا ۱۰۰ میلیون تومان رساند. فقط مساله این است که با محدودیت‌هایی در یارانه تسهیلات مواجهیم و هنوز نتوانسته‌ایم دوره شروع اقساطی را مشمول یارانه کنیم. لذا تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد قابل پرداخت است.

انتخاب مشاور خارجی برای نوع برخورد در بافت‌های تاریخی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران هم‌چنین با اعلام این خبر که یک مشاور خارجی اعلام کرده برای نوع مواجهه با بافت‌های تاریخی ایران برنامه دارد گفت: برای اولین بار قرار است در قالب یک همکاری سه‌جانبه با میراث فرهنگی و یک مشاور خارجی در شیراز یک مدل و فرمول برخورد با بافت‌ها را بسنجیم تا اگر موفقیت‌آمیز بود در سایر مناطق نیز اجرایی شود.

پژمان ادامه داد: تا امروز نوع برخورد با بافت‌های تاریخی مقداری سختگیرانه بوده و این تلقی وجود داشته که یا بافت‌ها را دست نزنیم یا بسیار جزئی مداخله کنیم. این برای ساکنان و سرمایه‌گذاران خیلی جذابیت ندارد. شاید به شکل محدود در موضوعات گردشگری، رستوران، کافی‌شاپ و غیره عمل کرده باشیم اما این نمی‌تواند جوابگوی رونق محدوده بافت‌ها باشد. مشاور خارجی می‌گوید ما برای جزء جزء این محدوده‌ها برنامه داریم که اگر نتایجش قابل تعمیم باشد می‌توانیم بافت‌های تاریخی را با کمترین مداخله به قابلیت‌هایی برسانیم که هم ساکنین راضی باشند و هم رونق به این محدوده‌ها داده شود. روز چهارشنبه قرار است این مطالعه را بررسی کنیم.5 میلیون تومان احداث خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *