5 نکته که در مورد ورق گالوانیزه نمی دانید

فولاد گالوانیزه، قیمت نسبتا ارزانی بین مصالح ساختمانی دارد و هزینه‌ای که برای آن می‌شود نسبت به دوامی که دارد بسیار مقرون‌به‌صرفه است. قیمت فولاد گالوانیزه اندکی بیشتر از فولاد معمولی است.

حقایق بسیار جالبی در مورد فولاد وجود دارد که ممکن است شما از آنها اطلاع نداشته باشید. آیا می‌دانستید فولاد یکی از بازیافت‌پذیرترین مواد در جهان است؟ از هر سه تن فولاد، بیش از دو تن آن از مواد بازیافتی درست می‌شود و تا حدود ۹۵ درصد از بعضی از انواع فولاد (به‌عنوان مثال فولاد مورد استفاده در اتومبیل‌ها) دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به پنج مشخصه ورق گالوانیزه اشاره خواهیم‌کرد که احتمالا شما در مورد آن نمی‌دانید. با سراج توس همراه باشید تا سفری به دنیای فولاد داشته باشیم.
نام فولاد گالوانیزه در قرن ۱۸ میلادی از نام دانشمند ایتالیایی لوییجی گالوانی گرفته‌ شد

لوییجی گالوانی در زمان خود تنها یک فیزیک‌دان نبود بلکه فیلسوف و زیست‌شناس هم بود. او کشف کرد که اگر جرقه یا شوک الکتریکی به ماهیچه‌ی پای قورباغه‌ی مرده وارد شود، ماهیچه جمع می‌شود. او همچنین کشف کرد ماهیچه‌ها و سلول‌های عصبی، الکتریسیته تولید می‌کنند. کشف گالوانی چنان چشم‌گیر بود که انواع جریان‌های الکتریکی به‌عنوان “گالوانیک” شناخته شدند. هنگامی که ۵۰ سال بعد کشف همفری دیوی منجر به درک این موضوع شد که روی، در تماس با آهن از طریق یک فرآیند الکتروشیمیایی، می‌تواند باعث جلوگیری از زنگ‌زدگی آهن شود، پوشش آهن با روی، با عنوان “گالوانیزه‌کردن” مورد توجه قرار گرفت.
مقرون به صرفه بودن ورق گالوانیزه

فولاد گالوانیزه، قیمت نسبتا ارزانی بین مصالح ساختمانی دارد و هزینه‌ای که برای آن می‌شود نسبت به دوامی که دارد بسیار مقرون‌به‌صرفه است. قیمت فولاد گالوانیزه اندکی بیشتر از فولاد معمولی است. درحالیکه فولاد ضدزنگ جایگزین آن، چهار تا پنج برابر فولاد گالوانیزه قیمت دارد. هر جوشکاری که با فولاد معمولی کار کند، می‌تواند با فولاد گالوانیزه نیز کار کند. (اگرچه جوشکارها باید از خود در برابر بخار روی محافظت کنند) ولی برای انجام ساخت و ساز با فولاد ضدزنگ، آموزش تخصصی لازم‌است و هزینه‌ی کار با فولاد ضدزنگ حدود ۵۰ درصد بیشتر از فولاد گالوانیزه است. فولاد گالوانیزه استفاده‌شده در ساختمان‌ها ممکن است ۵۰ سال یا بیشتر بدون آسیب‌دیدگی و سالم باقی بمانند اما این مساله در مورد فولاد سازه‌ای یا فولاد ضدزنگ صادق نیست.
مزایای استفاده از فولاد گالوانیزه در خودروسازی

فولاد گالوانیزه تبدیل به ماده‌ی اصلی صنعت خودرو شده است. برای دهه‌ها، فولاد سازه‌ای خام، ماده‌ی مورد علاقه‌ی سازندگان اتومبیل در آمریکا بود و تقریباً هر مصرف‌کننده‌ای در آن سال‌ها تجربه‌ی استفاده از پوشش‌های ضدزنگ برای جلوگیری از زنگ‌زدگی و ادامه‌ی کار اتومبیل خود را داشت. در دهه‌ی ۱۹۸۰، مدل‌هایی از ماشین‌های ژاپنی وارداتی با قاب‌های فولاد گالوانیزه به بازار عرضه می‌شدند و پس از آن مصرف‌کنندگان آمریکایی نیز از کمپانی‌های خودروسازی تقاضای استفاده از فولاد گالوانیزه در اتومبیل‌های خود را داشتند.
کاربرد ورق گالوانیزه در ساختمان‌سازی و خودروسازی

از ورق گالوانیزه برای ساخت میخ، پیچ و مهره‌های مقاوم در برابر زنگ‌زدگی استفاده می‌شود. برای لوله‌کشی خارجی ساختمان از لوله‌های گالوانیزه استفاده می‌شود زیرا  لوله‌های پلاستیکی مناسب فضای باز نیستند. از ورق گالوانیزه، برای نیمکت‌های ایستگاه‌های اتوبوس، بالکن‌ها، ایوان‌ها، راه‌پله‌ها، راهروها و نردبان‌ها استفاده‌می‌شود. ستون‌های روشنایی که روشنایی شبانه برای جاده‌ها را فراهم می‌کنند، همچنین ستون‌هایی که توزیع برق ولتاژ بالا به کارخانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها را پشتیبانی می‌کنند، با فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند.
رشد سریع صنعت گالوانیزه

با وجود اینکه فولاد گالوانیزه هنوز از طریق قراردادن فولاد پیش‌تصفیه‌شده گرم در روی مذاب ساخته می‌شود، اما روش‌های جدیدتری برای قراردادن لایه‌ی روی محافظ برروی فولاد بوجود آمده‌است. فولاد می‌تواند با استفاده از یک آند روی با بار مثبت، متصل‌شده به یک ورق فولاد با بارمنفی، الکتروگالوانیزه شود. فولاد را می‌توان با مخلوط روی و آلومینیوم گالوانیزه کرد. مجسمه‌هایی که در فضای بیرون قراردارند را می‌توان از ورق گالوانیزه درست‌کرد که در این صورت سطح صاف و یکنواخت آن از نظر زیبایی‌شناسی قابل توجه خواهدبود. فولاد گالوانیزه را می‌توان با فرایندی به نام “shot blasting ” تهیه‌کرد که این فرایند سبب می‌شود سطح آن بسیار چسبناک شود و مناسب برای رنگ‌کردن واستفاده از پوشش‌های پودری شود. فولاد گالوانیزه یکی از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی است که امروزه به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما فناوری ساخت محصولات فولادی گالوانیزه‌ی سازگار با محیط زیست، همواره در حال پیشرفت است.
میلگرد

ایران جز ده کشور نخست زلزله خیز در دنیاست. برای کاهش تلفات و خرابی‌های زلزله، مقاوم‌سازی ساختمان‌ها بسیار حائز اهمیت است.  میلگرد نقش بسزایی در بالابردن مقاومت سازه‌های بتنی و استحکام ساختمان در برابر زلزله دارد.
انواع میلگرد

اروپایی: کشورهای اروپائی که عمدتا کشورهای زلزله خیزی نبوده و از نظر زلزله‌خیزی در منطقه‌ی امن جغرافیایی قراردارند، از روش حرارتی (ترمکس) برای تولید میلگرد استفاده می‌کنند.

فولاد کربن: میلگرد سیاه پراستفاده‌ترین میلگرد می‌باشد. این میلگرد دارای میزان استحکام کششی خوبی می‌باشد یکی از عیب‌های آرماتور سیاه، زنگ‌زدن است. میلگرد سیاه، بعد از زنگ‌زدن موجب ترک‌خوردگی بتن اطرافش می‌شود و می‌شکند.

روکش اپوکسی: میلگرد روکش اپوکسی در واقع میلگرد سیاه با روکش اپوکسی است. استحکام این آرماتور با میلگرد سیاه یکسان است ولی به‌دلیل استفاده از روکش اپوکسی، ۷۰ تا ۱۷۰۰ برابر نسبت به زنگ‌زدگی مقاوم‌تر است.

میلگرد گالوانیزه: میزان مقاومت در برابر زنگ‌زدگی میلگردهای گالوانیزه کمتر از روکش آپوکسی می‌باشد ولی میلگردهای گالوانیزه در برابر آسیب‌پذیری بسیار مقاوم‌ترند.

میلگرد فایبرگلاس لیمر: فایبر گلاس گزینه‌ی ایده‌آلی برای تقویت بتن می‌باشد زیرا فایبر گلاس در برابر زنگ‌زدگی مقاوم‌است و زنگ نمی‌زند.

میلگرد فولاد ضدزنگ( استنلس) :  گران‌ترین گزینه برای تقویت بتن میلگرد فولاد استنلس است. فولاد استنلس ۱۵۰۰ برابر بیشتر نسبت به آرماتور سیاه در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است. معمولا از فولاد استنلس به جز شرایط خیلی خاص به دلیل قیمت زیاد کمتر استفاده می‌شود ولی از نظر کیفی، بهترین آرماتور برای اکثر پروژه‌ها است.

شرکت سراج توس در سال ۷۵ با بهره‌گیری از مدیران با سابقه و با هدف ایجاد تحولی نوین در صنعت فولاد، تاسیس شد. این شرکت حضوری مستمر در زنجیره‌ی تامین کالا و فایننس تعداد کثیری از شرکت‌های فولادی و صنعتی کشور دارد. سراج توس تامین‌کننده‌ی انواع سفارشات فولاد در سایزها و گریدهای متنوع، با بهترین شرایط و در سریع‌ترین زمان ممکن است. با مراجعه به وب‌سایت سراج توس از جدول مشخصات انواع ورق گالوانیزه و میلگرد عرضه‌شده توسط سراج توس، اطلاع پیدا کرده و با اطمینان از بهترین قیمت و کیفیت، خرید کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *