جامانده‌ازنفت، مستعفی‌ازمسکن

رستم قاسمی پس از چند ماه کش و قوس، وزارت راه و شهرسازی را ترک کرد. عملکرد این وزارتخانه تحت سکانداری وزیر پیشین نفت با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بود. در زمان تشکیل کابینه دولت سیزدهم گمانه‌زنی‌های فراوانی در خصوص بازگشت قاسمی به وزارت نفت مطرح شد تا جایی که وی برنامه‌های خود را حول تصدی وزارت نفت نوشت، اما در تصمیم لحظه آخری برای اداره وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد.

جامانده‌ازنفت، مستعفی‌ازمسکن

اقتصاد۲۴- در زمان تشکیل کابینه دولت سیزدهم گمانه‌زنی‌های فراوانی در خصوص بازگشت قاسمی به وزارت نفت مطرح شد تا جایی که وی برنامه‌های خود را حول تصدی وزارت نفت نوشت، اما در تصمیم لحظه آخری برای اداره وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شد.

این تصمیم به قدری نابهنگام بود که قاسمی در مجلس بار‌ها از کلمه وزارت نفت به جای وزارت راه و شهرسازی استفاده کرد. با وجود بیگانگی قاسمی با حوزه راه و شهرسازی، سرانجام در تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۰ به بهارستان رفت و توانست از مجلس شورای اسلامی ۲۶۷ رأی موافق بگیرد؛ درمقابل ۱۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع اعتماد.
عملکرد انتقادبرانگیز رستم قاسمی

اما مهم‌ترین چالش پیش روی وزیر راه و شهرسازی، ساخت یک میلیون مسکن در سال در قالب طرح جهش ملی مسکن بود. این وعده یکی از شعار‌های اصلی انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود.

رستم قاسمی در ابتدای نشستن بر مسند این وزارتخانه پا را فراتر از وعده رئیس‌جمهور گذاشت و گفت: ساخت یک میلیون مسکن امکان‌پذیر است و باید در سال‌های آتی بیش از یک میلیون مسکن ساخته شود. این اظهارنظر با موجی از انتقادات کارشناسان حوزه مسکن مواجه شد و بسیاری از فعالان بازار معتقد بودند این وعده با شرایط اقتصادی کشور همخوانی ندارد، آن هم در شرایطی که میزان ساخت مسکن به حدود ۲۰۰ هزار واحد رسیده بود.

اما وزیر راه همچنان بر وعده خود تاکید داشت و با اعلام فراخوان بسیاری را نسبت به خانه‌دارشدن امیدوار کرد. این طرح با استقبال بیش از پنج میلیون نفر همراه شد، اما در اجرا پیشرفت چشمگیری نداشته است.

رستم قاسمی که هنوز از وزارت نفت دل نکنده بود پیشنهاد ساخت مسکن با تهاتر نفتی را ارائه کرد. این طرح با مقاومت سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت همراه شد حتی شرکت‌های چینی که برای فروش نفت ایران مشکل چندانی نداشتند از پیشنهاد وزیر نفت دولت دهم استقبال نکردند، با اجرانشدن این طرح نخستین شکست در کارنامه رستمی قاسمی ثبت شد.

در کنار توفیق‌نیافتن در اجرای طرح مسکن ملی، دستگیری یکی از مشاوران نزدیک رستم قاسمی حواشی فراوانی برای وزیر به دنبال داشت. این دستگیری در ابتدا با تکذیب وزارتخانه همراه شد، اما این پایان کار نبود و در نشست خبری بعد وزیر راه و شهرسازی با تایید این موضوع بی‌اطلاعی خود را از دلایل دستگیری اعلام کرده و از دادن توضیح بیشتر در این خصوص خودداری کرد.

پس از این مشکلات و عدم توفیق رستم قاسمی در ساخت مسکن، زمزمه‌های فراوانی در خصوص استیضاح این وزیر ناموفق به گوش می‌رسید و حتی نمایندگان مجلس در مصاحبه‌های متعددی عنوان کرد این وزارتخانه توانایی اداره همزمان بخش مسکن و راه را ندارد و باید با تفکیک آن شرایط را برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن فراهم‌کرد. با افزایش انتقادات، رستم قاسمی پیشدستی کرده و استعفای خود را تقدیم رئیس دولت کرد. این اقدام در سایه عدم اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی و تنها با حضورنیافتن وزیر راه در جلسه هیات دولت به رسانه‌ها درز پیدا کرد تا این که روز گذشته رئیس دولت با استعفای رستم قاسمی موافقت کرد و شهریار افندی‌زاده به عنوان سرپرست وزارتخانه منصوب شد.

تازه‌ترین خبر‌ها حکایت از آن دارد که مهرداد بذرپاش فعلا گزینه اصلی برای معرفی به‌عنوان وزیر این وزارتخانه به مجلس است. این پایان وزیر نفتی بود که سودای بازگشت به وزارت نفت را داشت، اما در‌نهایت در وزارت راه و شهرسازی نیز دوام نیاورد. رستم قاسمی، دیگر وزیر کابینه ابراهیم رئیسی نیست و حالا باید منتظر ماند و دید که مانند چهره‌های مستعفی دیگر به سمت جدیدتری دست پیدا می‌کند یا خیر.

منبع: جام جم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *