پیشبینی بازار مسکن در سال جدید
در سالی که گذشت، مسکن رشد چند دهدرصدی را در سطح کشور تجربه کرد. این رشد برای سرمایهگذاران بازار مسکن بسیار دلپذیر بود. آنقدر که عدهای دیگر از مردم هم بدون تحلیل دقیق و برنامهریزی، سرمایههای خود را به این بازار روانه کردند؛ اما سوال این است؛ آیا سرمایهگذاری در بازار مسکن در سال جدید نیز سودآور خواهد بود یا با رکود بیشتر مواجه خواهیم شد؟ در سال ۹۸ و با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، بازار مسکن به چه سمتی خواهد رفت؟
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام اینپین، در ادامه، تحلیلی دقیق از وضعیت مسکن را در سال پیش رو خواهید خواند.
قبل از اینکه تحلیل پیش رو را مطالعه کنید، لازم است به این نکته خیلی دقت کنید که «پیشبینی» هر بازاری از جمله بازار مسکن، کاری بسیار سخت و پیچیده است و بر اساس تغییر عوامل تأثیرگذار در آن بازار، ممکن است هرگونه «احتمالی» قوت و یا ضعف بگیرد. اما اکثر تحلیلگران بازار مسکن بر نکات زیر توافق نظر دارند:
مصرفکنندهها بخرند، اما سرمایهگذارها احتیاط کنند!
در سال جدید، قریب به اتفاق تحلیلگران معتقدند: بازار مسکن، وضعیتی نسبتاً راکد خواهد داشت، در حالی که کمی تورم در بخشهایی از این بازار دیده میشود. در سال آینده پیشبینی کاهش قیمت مسکن نداریم، در عین حال در سال جدید احتمال پایین آمدن قیمتها بسیار پایین است، ممکن است روند رشد قیمتها متوقف شود اما کاهش قیمت مسکن را احتمالاً در پیش رو نخواهیم داشت. لذا مصرفکنندگان واقعی، خرید خانه را به بعد موکول نکنند و منتظر پایین آمدن قیمت در سال جدید نباشند و سریعتر خانه مورد نظرشان را خریداری کنند. مگر آن که دولت با اتخاذ تصمیمات اقتصادی مناسب و راهکارهایی باعث کاهش قیمتها شود.
قدرت نقدشوندگی بازار مسکن پایین است!
در حوزه سرمایهگذاری شرایط متفاوت است. به کسانی که مسکن را به صورت کالای سرمایهای خریداری میکنند، سرمایهگذاری در بازار مسکن در سال آینده چندان توصیه نمیشود. با توجه به رشد ۹۰ درصدی قیمت مسکن در سالی که گذشت، به احتمال بسیار زیاد ضریب و سرعت رشد بازار مسکن در سال آینده نسبت به دیگر بازارها، کمتر و حتی نزدیک به صفر (رکود) خواهد بود. یکی از عوامل دیگری که سرمایهگذاری در بازار مسکن را برای سرمایهگذاران توصیه نمیکند؛ قدرت نقدشوندگی پایین مسکن است؛ به عبارت دیگر برای فروش یک ملک، با توجه به کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان، در بهترین حالت حداقل باید سه ماه زمان گذاشته شود تا به قیمتی مناسب به فروش برسد.
گران شدن مواد اولیه ساختمانی!
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در قیمت مسکن، قیمت مصالح ساختمانی است. با توجه به افزایش هزینههای تولید این مصالح برای تولیدکنندگان، بدیهی است که اثرات این افزایش بر رشد قیمت مسکن، با تأخیر نمایان شود که بر رکود بازار باز هم خواهد افزود؛ زیرا که قدرت خرید مصرفکنندگان هرگز بهاندازه رشد قیمت مصالح و بهتبع آن قیمت مسکن، رشد نکرده است. لذا فاصله بین «قیمت عرضه» و «قدرت تقاضا» بیش از پیش خواهد شد و رکود را تقویت خواهد کرد.
با سرمایهگذاری در برخی مناطق، حتی با وجود رکود بازار، باز هم سود خواهید کرد!
بازار مسکن در برخی از مناطق هر شهر از کشورمان، در هر موقعی از سال و با هر شرایطی، باز هم دارای رونق خرید و فروش خواهد بود. بهعنوانمثال در شهر تهران مناطق ۱، ۵، ۲ و ۲۲ مناطقی هستند که همواره و در هر شرایطی از رونق خرید و فروش نسبت به دیگر مناطق برخوردار بودهاند. توصیه میشود کسانی که تمایل به سرمایهگذاری در بازار مسکن دارند، ابتدا این مناطق را در شهرهای خود شناسایی کنند و سپس دست به خرید ملک بزنند. این مناطق لزوماً مناطق لوکس یا گرانقیمت نیستند، بلکه دارای بافتی رو به توسعه هستند که شناسایی این محلهها در هر شهری به راحتی امکانپذیر است.
ضمناً اگر تمایل دارید روی نقشه از قیمتهای مسکن و وضعیت رونق محلههای مختلف شهر خودتان مطلع شوید، میتوانید با دانلود و نصب اپلیکیشن «اینپین» که اولین اپلیکیشن «درخواست خرید و اجاره ملک» در بیشتر شهرهای ایران است نیز، به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.